logo

TESNILO RBR

rod_seals_rbr

file_pdf STANDARDNE MERE TESNIL

OPIS

RBR tesnilo deluje kot varovalno tesnilo, ki je specialno razvito, da deluje kot glavno tesnilo v kombinacijo s asimetričnim tesnilom(npr. tip RSA). Funkcija RBR tesnila je v tem, da vzdržuje delovni pritisk za drugo tesnilo. Kot samo tesnilo ne nudi samega tesnjenja zato se oljni film ustvari med RBR in drugim tesnilom. Odvečni pritisk, ki se ustvari med tesniloma nato RBR spusti v cilinder, ko doseže določeno vrednost. S tem deluje kot ventil. Preprečuje, da bi se drugo tesnilo poškodovalo pri vrhu delovnih pritiskov. Oporni obroč je narejen iz policatela, ki je ojačen s steklenimi vlaknimi z visoko natezno trdnostjo.

TEHNIČNI PODATKI

Pritisk: do 400 BAR, pri temperaturi 60°C.
Hitrost: do 0,8 m/s
Temperatura: od -35°C do +100°C, z viški do 110°C.
Tekočine: mineralne hidravlične tekočine (več pod Materiali)

MATERIAL

Tesnilo je izdelano iz poliuretana z visokim elastičnim modulom, nizko stopnjo stisljivosti in visoko obrabno (abrazijsko) obstojnostjo. Trdota je 93 shore-ov A ± 2.

VGRADNJA

Pred vgradnjo vedno očistite umazanijo, ostružke, prah in druge nečistoče iz mesta vgradnje – na batu in batnici. Pred samo vgradnjo tesnila preverite ali obstajajo poškodbe na mestih vgradnje, ki bi lahko poškodovale tesnilo. Tesnilo in tesnilne površine moramo pred vgradnjo namastiti s primernim mazivom glede na material tesnila in medij v cilindru.

nazaj