logo

VODILNI TRAKOVI IN OPORNI OBROČI

Vodilni trakovi in obroči se uporabljajo kot drsni elementi med batnico in batom in imajo pomembno mesto v hidravličnih in pnevmatskih cilindrih.

Vodilni trakovi in oporni obroči

Vodilni trakovi in oporni obroči preprečujejo, da se železo med delovanjem uničuje in da ne poškoduje tesnil. Dobro ohranjeni vodilni obroči so ključ dolgotrajnega delovanja tesnil.

file_pdf VGRADNE MERE VODILNIH TRAKOV

Vodilni trakovi iz TEFLONA ter iz FENOLNIH smol in iz POM C materiala za težje obremenitve so na voljo v standardnih dimenzijah. Prav tako so vam na voljo tudi nestandardni vodilni trakovi.

Velikokrat pri tesnilu najdemo še oporni obroč oziroma anti-ekstruzijski obroč, ki preprečuje, da bi pritisk in stena železa poškodovala tesnilo. Največkrat se jih vgrajujejo takrat, ko so pritiski visoki ali pa velik prostor v kanalu, da tesnilo ne opleta preveč. Priporočamo material POM-C ali pa POLIURETAN kjer je vgradnja težnja.

Prodajamo tudi na udarce odporno plastiko POM-C, ki se uporablja tudi za vodilne puše in zobnike. Material je visoke kvaliteten in je odporen na hidrolizo. Ima odlične fizikalne lastnosti, ki se odlična obdeluje na strojih.